Kembang Kang Wus Arang Iki Jebul Akeh Manpaate

SRONO – Sinten ingkang boten pirso kembang meniko, kembang kang rumiyen ngrembuyung minongko pager dalan utawi pekarangan. Anging sinten kang nyumerepi menawi kembang ingkang sampun jarang ketingalan niko, kagungan katah manpaat antiwisipun :

kosmetik

wong india, china lan semenanjung ngalum memanfaatkan kembang iki kanggo penumbuh rambut lan perawatan kuwarasan lulang endhas.

kajaba kuwi dekne kabeh uga ngandel, kembang lan godhong kembang sepatu entuk ngewangi ngirengna rambut. karo merga kuwi cocok kanggo dadi maskara lan panempuh petelot alis.

kanggo tujuan kuwi entuk dilakoke karo cara sing sederhana wae. godhong lan kembang ditutu agal, nuli diremas karo penambahan banyu ithik demi ithik. pakolehe yaiku pasta kental sing entuk langsung kanggo sisan dadi sampo lan conditioner, uga kanggo ngresikna rambut lan lulang endhas.

merga khasiat kuwi, mula wong india mencampurkan kembang sepatu menyang ing lenga krambil sing banjur dididihkan. sabanjure campuran kuwi kanggo kanggo menstimulasi tuwuhan, mengatasi kerontokan rambut lan mencegah utawa nambani ketombe, yaiku karo cara dioleskan ing rambut lan lulang endhas.

khusus kanggo anti ketombe, ana sing menganjurkan kanggo nganggo saakeh 15 kembang ing sacangkir lenga krambil. kanggo sing ora ngono dhemen ambu lenga krambil, entuk ditempuh lenga liya, kaya lenga zaitun.

merga khasiatnya dadi sampo kuwi, mula sacara tradisional masyarakat india nggunakne godhong lan kembang sepatu dadi sampo sing sifate enteng kanggo bayi. ing perkara iki, sabecike digunakne cairan sing ora ketlajuk kental.
kuwarasan reproduksi

barangkali awake dhewe angel mercayani, godhong, akar lan kembang tanduran kembang sepatu wis digunakne kanggo mengatasi macem-macem alangan proses menstruasi. pemakaian kanggo tujuan iki ora wae neng india, nanging uga masyarakat sing omah-omah neng benua liya.

rebusan godhong lan kembang sacara idhun tumurun dikenal khasiatnya kanggo njaga kelancaran utawa keteraturan siklus haid, mengendalikan pengeluaran getih sacara lumuwih lan nambani macem-macem alangan sing hubungan karo siklus haid. sing luwih mencengangkan, panggunan kembang sepatu dadi abrag kontrasepsi.
penyembuh tatu

godhong lan kembang sepatu darbe khasiat antiseptik. karo merga kuwi entuk digunakne kanggo ngewangi nyepet proses penyembuhan tatu. cukup karo cara sederhana wae, yaiku karo nutu godhong lan kembang sing wis diwisuh resik dadi sak-werna tapel lan langsung ditempelkan ing daerah tatu.

khasiat kuwi pun wis didukung pakoleh penelitian ilmiah sing nggunakne ekstrak kembang sepatu kanggo penyembuhan tatu gawen ing kewan coba tikus. pakolehe satuhu mbungahake lan nunjukake prospek sing becik.
dhuwuri flu

kanggo sing pengen bebas saka alangan lelara ing saluran napas, cobaa ombe rebusan kembang, godhong utawa akar kembang sepatu. rebusan kuwi kayekten bisa mengatasi alangan napas ing enek flu, kaya ta watuk, uga alangan asma lan bronchitis.

cara liya sing sok dilakoke uga kanggo tujuan kuwi yaiku menghirup uap rebusan kembang utawa nggunakne kanggo berendam.*
mengefektifkan guna kembang sepatu

kanggo dekne kabeh sing lagi ngalami masalah karo rambut, perawatan nggunakne pasta sing digawe saka godhong lan kembang kembang sepatu bisa dadi alternatif pilehan. syaratnya, dilakoke sasok bokmenawa lan kanggo sementara wektu hindari pemakaian macem-macem produk perawatan rambut kimiawi.
aja lali kanggo ngundhakake asupan vitamin b lan mineral kalsium liwat madhangan, yaiku bakal sing diperlukan kanggo rambut sing waras.*

saka macem-macem sumber

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: