Segudang Manpaate Ghodong Iki Weruhono

SRONO – Wit kersen ( ceri ) bisa tuwuh diendi-endi. Akeh kepati-pati wit kersen sing deleh neng pinggir dalan. Dadine kajaba dadi panggonan sing isa digunakne kanggo berteduh, Wong ugo isa karo gampang anggone menikmati buah kersen sing ana. Nyata akeh pihak sing dadekne wit kersen iki dadi wit berteduh sing ana neng pinggir-pinggir dalan. Kajaba sengaja ditandur, wit kersen iki uga akeh sing tuwuh liar merga wit kersen iki uga ngrupakne wit sing gampang tuwuh.

Godhong kersen iki jebulna ngrupakne godhong sing nduweni segudang guna kanggo kawarasan. Kajaba bisa memanfaatkan buahnya, awake dhewe uga isa memanfaatkan godhonge. Iki lho sacacah guna godhong kersen yaiku :

1. Dadi jamu mengatasi diabetes

Ora mung buah kersen wae sing dikenal dadi jamu mengatasi diabetes, ning godhong kersen uga bisa didadekne jamu mengatasi diabetas iki. Ket zaman mbiyen, godhong kersen dikenal dadi ramuan alami sing digunakne kanggo mengatasi gula getih sing dhuwur. Merga kandungan saponin lan flavonoidnya sing cukup dhuwur, godhong kersen bisa menyereksi hormon insulin sing dibutuhake banget awak kanggo metabolisme gula.

2 . Mencegah perkembangan tumor

Godhong kersen iki dikenal dadi godhong sing nduweni akeh kepati-pati guna kanggo marekake macem-macem lelara. Salah siji guna saka godhong kersen yaiku kanggo mencegah tuwuhan tumor. Godhong kersen iki nduweni kandungan flavonoid, tannin lan saponin. Kajaba kuwi, banyu rebusan godhong kersen uga isa dadi antiseptik sing apik banget, lan arep mencegah peradangan uga inflamasi.

3. Dadi pengontrol fungai otot jantung

Guna sing liya saka godhong kersen yaiku bisa njaga guna otot jantung. Perkara iki dibuktekne karo siji penelitian bahwasannya godhong kersen bisa nyambut gawe aktif banget kanggo melindungi guna otot jantung.

4. Anti hipertensi

Godhong kersen uga bisa digunakne dadi jamu anti hipertensi. carane karo nggae wedang saka serbuk godhong kersen lan dingombe 2x sadina.

5. Anti inflamasi

Didhuwur wis karanke menawa godhong kersen uga bisa ndhunke gejala radang lan uga inflamasi.

6. Dadi antiseptik

godhong kersen merga kandungan flavonoid, tannin, lan uga saponin iki bisa dadi antiseptik sing mateni mikroba lan macem-macem bakteri.

7. Mengatasi kolesterol sing dhuwur

Guna saka godhong kersen sing liyane yaiku dadi jamu sing bisa mengatasi kolesterol sing dhuwur. carane karo ngombe banyu rebusan godhong kersen lan dingombe 3x saben dina.

Mugo manpaati…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: