KHASIAT: Godhong Luntas Biso Aweh Waras

SRONO – Sacara tradisional, godhong luntas digunakne dadi jamu mudhun panas, jamu watuk, lan ngilangna ambu awak ( ing bentuk jamu ngombe cekiken kaya teh ) saka aktivitas biologi sing diteliti, godhong luntas berkhasiat dadi antikejang ( antispasme ) , mengurangi daya nurokake saka phenobarbital, marekake tukak lambung ( ulkus duodenum ), mateni kuman ( antiseptik ), lan aromatikum.

Cara Ngawene umpomo kanggo ngilangna ambu awak, ambu cangkem, lan kurang nafsu madhang :

Godhong segar sacukupe dimadhang dadi lalapan entah utawa didang-dang lan dimadhang bareng sego.

Propellerads

Screenshot_2017-04-20-23-09-25-1
Kanggo alangan pencernaan ing anak :

Jupuk sakcukupe lembar godhong sing isih segar, diumbah nganti bener-beanr resik nuli di pipis (deplok/uleg). Campurake ing bubur saring utawa sego tim. Lakoke cara iki mau saben ping anak madhang.
Kanggo nyeri rematik lan pilara bangkekan :

Gunakne oyode luntas saakehe kurang luwih 15 gram sing wis karajang /di potong-potong, aja lali muwuhi 3 gelas banyu sadurunge direbus nganti banyune mengko tinggal 1 gelas. Saring luwih-luwih ojo lali, banjur keno nggo ombenan ing wektu esuk lan sore dina kiro-kiro ½ gelas.
Kanggo Tatu :

Jupuko godhong luntas sing isih segar sabutuhe nuli kapipis, campurake sithik kapur karo diudek-udek nganti ngrata, banjur ramuan iki di lulurake ing tatune.

Salam Sempuyun, mugi-mugi migunani.

Propellerads

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: