Manpaat Beras Nurut Wernane Beras Kang Ono

MANPAAT – Opo wae guna beras organik nganggo dasar rupane ? ing ngisor setitik share piro-piro manpaate beras miturut wernone, mugo ono pigunane.
– Guna beras organik werna putih
Ngrupakne jenis beras sing paling akeh dikomsumsi. Beras organik werna putih nek dibandingna karo beras putih un-organik bangeta afoh bedane, merga rasane luwih pulen lan luwih arum. Uga ora ngandung pestisida kimia dadine aman banget kanggo dikomsumsi. Beras organik werna putih isih nduweni kandungan nutrisi lan mineral sing dhuwur.

– Guna beras organik werna ireng
Soko sisi khasiat gizi jebulna pigmen beras sing arupa ireng nduweni khasiat paling becik dibandingna karo beras organik werna liyane, kok biso? beras organik werna ireng beda banget dibanding ketan ireng, becik rasa, aroma arepa penampilannya. Jane pancen yekti spesifik banget lan unik. Nek wis dimangsak beras organik werna ireng rupane bener-bener ireng pekat. Ugo rasane enak lan aromane marakake selera madhang lan menggugah banget.

Beras organik werna ireng nduweni akeh khasiat lan guna kanggo kuwarasan awake dhewe, ing antarane:

Ningkatake kekuwawan awak adhep lelara.
Ngedhunke kadar gula getih ( bangeta becik kanggo pangrekasa diabetes ).
Biso ndandani karusakan sel ati ( hepatitis lan chirrosis )
Mencegah alangan guna ginjal.
Ngalonake penuaan ( antiaging )
Mencegah anemia
Mencegah kanker
Antioksidan
Ngedhunke tekanan getih ( wong sing darbe tekanan getih endhek sabecike sabecike nggunakne beras iki karo dicampur karo beras abang, bandingan 1 : 1 )
Kanggo ngresikna kolesterol ing getih ( becik kanggo diet ).

Screenshot_2017-04-20-23-09-25-1

– Guna beras organik werna abang
Salah siji cara mangsak beras abang sing kawruhan yaiku karo teknik gamma aminobtyric acid ( gaba ) utawa germinated brown rice, sing bisa ningkatake hormon tuwuhan ing manusia. Lagekne gunane yaiku dadi :

Becik kanggo program diet
Mencegah macem-macem lelara saluran pencernaan
Bisa mencegah sembelit ( konstipasi )
Ngedhunke kolesterol getih.
Ningkatake perkembangan otak.
Menyehatkan jantung lan pembuluh getih
Mencegah lelara keganasan lan lelara degeneratif.
Nduweni kandungan vitamin b 1 lan mineral luwih dhuwur dibandingna karo beras putih.
Ngandung luwih akeh magnesium sing guna banget kanggo kuwarasan jantung.
Sugih arep fiber asam lemak.kandungan fibernya sing dhuwur bisa mencegah sembelit, dadine memperlancar proses pengeluaran regedan ( defekasi ).kandungan fiber uga nggae sampeyan luwih wareg lan ora agé ngelih.
Sugih arep asam amino.

– Guna beras organik werna cokelat.
Rupane nyat cokelat, aroma lan rasane khas banget, miriip ketan. Beras organik werna cokelat yaiku beras sing ora digiling utawa separo digiling, dadi bisa diomongke darbe rasa sithik kaya kacang lan luwih kenyal daripada beras putih. Senadyan luwih agé basi, nanging beras organik werna cokelat luwih bernutrisi.

Bedane beras organik werna cokelat lan beras putih sabenere ora ketlajuk doh. Bedan karo-karo deleh ing pemrosesan lan kandungan nutrisinya. Nek lapisan jaba utawa lulang ari utawa sekam saka isi pari dikupas mula pakolehe yaiku beras organik arupa cokelat. Ning nek lapisan ing utawa lulang pari uga dikupas, mula pakolehe yaiku beras putih biyasa.

Piraning jenis vitamin lan mineral arep ilang ing proses penggilingan butir pari. Pamburine, piraning nutrisi sing ilang seprti vitamin b1,b3, lan wesi kerep dimundhakake ulih ing beras putih dadine berlabel “ disugihake “ ( enriched ). Ananging ing beras organik werna cokelat, siji jenis mineral sing ora butuh dimundhakake yaiku magnesium.

Kulegen cara mangsak beras organik ?
Dipesusi pisan wae ( tergantung kebiyasan ), 3 gelas beras organik banjur lebokake keing ajang panganak sego.
Lebokake 4,5 gelas banyu keing ajang pennak sego, nek pengen luwih pulen, mundhakake banyu banjur lebokake menyang ing ajang panganak sego.
Sajrone proses mangsak aja mbukak lan ngudek beras dadine aroma beras tetep jaga.
Sakwise matang, sego jaga dihidangkan kanggo disantap. Luwih nikmat ing kaanan panas.

Salam Sempuyun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: